Meerdere merken onder 1 dak = ieder merk ’n eigen pad

Verduyn, inmiddels Copar, is een verkooporganisatie voor meerdere nationale en internationale snoepmerken. Diverse agentschappen, verkoopkanalen en eigen productie van Zuid-Amerika tot Belgiƫ en Nederland. Leveringen aan groothandel zoals Makro, benzinestations en alle grote supermarktketens. De organisatie regelt alles voor het merk van A tot Z. Voor ieder merk is er een markt- en omzetdoel. Doel: verkoop in Nederland.

De uitdaging

KITreclame maakte al diverse verpakkingen voor single-producten zoals salmiakknotsen, lollies, jawbreakers etc. KIT werkt gevraagd de marketing uit te zetten voor een bestaande huislijn die aan vernieuwing toe was en een verkoopboost nodig had: Candyman.

Op de bestaande verpakkingen nam een clown de hoofdrol. Eis was dat deze behouden werd. De Candyman snoeplijn bestaat uit ‘oud’ snoep zoals Manna voor kleintjes, de oude bekende poederstaven, lik-schelpen, kauwgomballen, lollies tot droprollen. Ouders herkennen dit, maar een nieuw jasje is nodig.

Hoe maak je een productlijn gewild bij kinderen EN ouders. En zorg je voor herhalingsaankoop. Hoe valt de verpakking in groothandel en supermarkt het beste op, tussen honderden andere verpakkingen? En even belangrijk: hoe beter op ooghoogte in de schappen hoe beter de verkopen…Ons doel: hogere omzet door betere schappresentatie. KIT weet hoe dit aan te pakken.

KIT benadering

Kinderen weten welk snoep ze willen. Snoepen is lekker, maar moet ook hip zijn! Doel is om kopers fan te maken van merk Candyman. Daarnaast is afhankelijkheid van de verkoopkanalen een belangrijke pijler in het verkoopproces. Geen goede presentatie betekent lastiger verkoop. Merkactivering dus! KITreclame maakte alles duidelijk in een merk- en communicatieplan. Daarin is onderscheid in doelgroepen aangebracht: consument/ouders, kinderen en keten.

Realisatie en resultaat

KIT zette de kinderen zelf centraal. Met een nieuwe payoff: IK snoep lekker
Candyman. Beeld met fun en lekker. Eigenwijs. De diverse producten kregen 1 vaste huisstijl, met een uniek eigen herkenning. Centraal staat fotografie van 5 kids, die ieder staan voor een productlijn: het meisje met poederstaaf, lollie-girl, kauwgomblazende stoere jongen…

Op verpakking, winkelmateriaal, vrachtwagenbelettering, mailings, overal kwam het jonge team coole snoepers in beeld. Het snoep was altijd zichtbaar door een transparant kijkvenster! Een website met gratis animatiespelletjes voor de kids. www.iksnoeplekkercandyman.nl

Naar de keten is salesinfo verstrekt, beloningsstructuur met provisies, verbetering in persoonlijke verkoop en ondersteunend winkelmateriaal en verkoopacties.

Resultaat is een jarenlange herkenbaarheid, groei in omzet, betere schappresentatie en relatiegroei binnen de keten.

merkactivering zorgde voor interactie met de klant EN met netwerk in de keten

Een merk bestaat uit veel ingredienten. Alles moet kloppen voor succes.