Zakelijke keuzes maken, ook NA 75 jaar bestaan

Wat doe je wanneer je als kleine ondernemer al generaties lang regionaal een zeer hoge naamsbekendheid hebt opgebouwd om je omzet een boost te geven? Blijf je bij het oude vertrouwde? Of ga je vernieuwen? Van Pieters Bazaar, naar Pieters Wonen, naar Pieters Wonen & Koters (kleding) naar Pieters Sfeer & Interieur biedt de klant sfeervolle materialen en vergroting van het woon- en werkgenot.

De uitdaging

KITreclame werkt gevraagd mee te denken bij het beslissingsproces. Welke keuze te maken. Het ‘onderbuikgevoel’ moest geholpen worden met duidelijke cijfers vanuit trends, branche-info en lokale ontwikkelingen zoals bewonerssamenstelling en groei, waardoor direct het winkelgedrag beïnvloed wordt. Verder is belangrijk welke extra diensten voor omzetgroei kunnen zorgen, waar ligt de expertise van de medewerkers en welke samenwerkingsverbanden kunnen versterkt of aangeboord worden om de markt verder uit te breiden. Kit duikt in interieuradvies, zakelijke inrichting, zijden bloemen en woninginrichting. Heeeeeeerlijk!

KIT benadering

Externe branche- en omgevingsdata samen met bedrijfsinformatie is tot een uitgebreide analyse gevormd. In brainstormsessies zijn de diverse strategische paden uitgelicht. De kansen, sterke en zwakke punten in beeld. De uiteindelijke keuze van de ondernemer was rigoureus maar gericht op de toekomst: afscheid van het oude pand in het centrum en verhuizen naar een beter bereikbare, grotere professionele showroom met alle ruimte voor creatieve invulling. De verhuizing is in recordtijd tot stand gekomen. Petje af.

Realisatie en resultaat

Meedenkend bij iedere fase, restyling van logo, huisstijl, communicatie-uitingen. Een online shop is in huidige fase nog niet wenselijk. De flexibele WordPress website geeft de onderneming de tools om naamsbekendheid, groei klantenbestand en omzet te sturen. Door te laten zien waar ze goed in zijn, trends te uiten, stijladvies te geven, veel foto’s en wisselende collectie te tonen aan particulier en vooral ook zakelijke relaties. De combinatie met Social Media en klantenacties wordt neergezet en getest. Ondersteuning middels folders, digitale nieuwsbrieven en ads.

Zie de website: www.pieterszevenbergen.nl

Met KIT Sparren Over Uw Toekomstplannen. DOEN! Wij hebben ruim 25 jaar ervaringen in vele ondernemingsvormen en frisse ideeën.