ANPV zet de richting uit.

Politie is er voor de maatschappij, maar wie is er om de agent in functie bij te staan. De ANPV biedt haar leden steun en kennis op de momenten dat het nodig is. ANPV kenmerkt zich doordat de organisatie bestaat uit politiemedewerkers. Zij weten als geen ander wat het vak met zich meebrengt, en zijn met name sterk in persoonlijke belangenbehartiging. De organisatie staat sterk, en wilde graag in haar communicatie verder professionaliseren.

De uitdaging

KITreclame is gevraagd het totale communicatiebeleid neer te zetten, ledengroei te bevorderen en lijn in alle uitingen te brengen.

KIT benadering

Vanuit de bestuursstandpunten is een beleidsdocument gemaakt. Hieruit is een strategisch marketingplan gemaakt. De pijlers: ledengroei, interne lijnen verbeteren, marketing inzetten voor afdelingen en regio’s (OR, wervingsteam, secretariaat), herkenning en eenheid in uitingen van ANPV en steviger aanwezigheid van ANPV in de pers, interactie met leden en leden elkaar laten versterken.

Alle doelgroepen, mediainvulling, thema’s, budgetten en planning is vastgesteld.

Realisatie en resultaat

Voor de ANPV zijn 3 communicatielijnen uitgezet:

ANPV ‘algemeen’. Het logo blijft ongewijzigd. De huisstijl vaste kleuren volvlakken: betrouwbaar beige, veel fris wit, hard roze accentkleur. Extra elementen zoals de spreekwolk (ANPV als spreekbuis voor leden), bolletjespatroon en cirkels met foto’s. Teksten en foto’s spreken in emotie: familie, belangenbehartiging, zekerheid, service, carriere, werkstress. De Goldie ziet het levenslicht: de held die in iedere agent te vinden is: van goud.

ANPV werving heeft een eigen stijl. De huisstijl vaste kleuren: zwart, accentkleur fel blauw. De extra elementen zijn gelijk aan de basis-huisstijl. Teksten zijn krachtig en direct confronterend richting de lezer. In beeld komen de agenten in hun dagelijkse werk. KIT heeft hiervoor een ‘fotowand’ gemaakt. De wervingsgoldie is een actieve omroeper.

ANPV fit & gezond is de sportieve lijn. Hiermee steunt ANPV sportieve events, sportactiviteiten van haar eigen leden en het landelijke fit & gezond programma. Het logo is aangepast met sportieve elementen, de huisstijl een frisse blauwe kleur.

KIT werkt al jaren nauw en fijn samen met ANPV aan het totale marketingbeleid. Veel uitingen zijn gerealiseerd zoals de 3 huisstijlen, foldermateriaal, restyling ledenmagazine, inschrijfformulieren, vlaggen, gadgets.

Gerealiseerde campagnes:

  • wervingscampagne met wervingsstand, wervingsfolders, kleding, gadgets, autobelettering, advertenties. KLIK HIER om naar deze campagne te gaan.
  • OR-campagne met mailing, huisstijl, posters voor het verstevigen van onze stem in de politieorganisatie

merkdoel: ANPV als betrouwbare, krachtige partij voor haar leden en als partner aan de onderhandelingstafel

Het pad uitzetten en zichtbaar maken, DAT is goeie marketing