Hoe een goede wereld bij jezelf begint…

Een aantal politiemedewerkers van de regio Limburg Noord richtten een stichting op onder de naam “Stichting Blauw”. Doel = mensen in de wereld wat meer te laten delen in de overvloed die wij hier hebben. Dit is omgezet in een daadwerkelijke ondersteuning van een internaat in Ustrzyki Dolne in Polen. De keuze op dit internaat waar 85 kinderen wonen en naar school gaan, ontstond door persoonlijke contacten en na overleg met de Nederlandse ambassade.

De leden van de stichting zijn in de afgelopen jaren diverse malen op eigen kosten naar Polen gereisd om goederen en onderwijsmiddelen te brengen en om daadwerkelijk mee te helpen aan opbouw en renovatie. De bestedingen van sponsorgelden komen rechtstreeks ten goede aan de kinderen in het internaat. Een van de eerste grote projecten was de volledige inrichting van een nieuwe keuken in het internaat.

De uitdaging

KIT draagt de stichting een warm hart toe. En dus ondersteunen wij waar we kunnen vrijblijvend door reclame-uitingen te verzorgen en daar waar nodig is advies te geven over communicatie.

KIT benadering

Het eerste jaar was de stichting al direct in beeld doordat het internaat-project werd ondersteund door SBS6 en kookprogramma Herman Den Blijker. Enorme exposure en de kinderen ontvingen alle voordelen. Hoe top je dit?

Herkenbaarheid in logo en uitingen, contacten gebruiken om de verschillende initiatieven ruchtbaarheid te geven. Ieder jaar wordt een ander doel in Polen uitgekozen: internaat, school, ziekenhuis… Er worden middelen bijeengebracht zoals kleding, tweedehands meubelen, schoolspullen maar ook ziekenhuisapparatuur. En er zijn de jaarlijkse fietstochten. Politiecollega’s fietsen door regio’s en Belgie en Duitsland. Iedere rijder kon bepalen hoeveel dagen hij de tourtocht van meerdere dagen mee wil rijden. Veel rijders zijn nodig. Maar ook veel fans. Die betalen per km. En langs de route staan. Relaties die ondersteunen met wielerkleding, drukwerk, eten, slaapplaatsen, materialen.

Realisatie en resultaat

De stichting werkt met vrijwilligers, zonder budget, dus is het regelen waar er iets te regelen valt. KIT adviseert over communicatie en ontwerpt en produceert print, advertenties al enkele jaren. Fijn om te doen. En fijn om te zien dat veel gelden worden binnengehaald voor zij die het nodig hebben.

KIT verzorgt totale marketing of deelprojecten, zodat doelen worden behaald.