De wereld een beetje mooier; kids eindeloos laten groeien

Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam helpt scholen en culturele instellingen bij het inrichten van goed en effectief kunst- en cultuuronderwijs. Want kunst- en cultuuronderwijs is onmisbaar voor een brede ontwikkeling van kinderen en jongeren. Cultuureducatie kan kinderen helpen om zichzelf, anderen en de wereld om zich heen te leren kennen en te begrijpen. Wat heeft een school nodig om kunst en cultuur een structurele plek te geven in het onderwijsprogramma? Het KCR ondersteunt Rotterdamse scholen en culturele instellingen bij het ontwikkelen en versterken van Cultuureducatie met Kwaliteit.

De uitdaging

Hoe zorg je dat scholen een extra pakket cultuureducatie omarmen en de moeite nemen om het in te zetten voor kinderen die normaliter niet de mogelijkheid krijgen om cultuur, muziek maken, expressie zoals toneel en creatieve ontwikkeling zoals fotografie en interactie te gebruiken. En dus om extra te kunnen groeien. Resultaten! Laat de kinderen zelf en de collega’s die het programma gebruikt hebben aan het woord. Zij zijn het bewijs van het succes waarbij kinderen groeien in hun eigenwaarde en mogelijkheden.

KIT benadering

De persoonlijke verhalen zijn kern van een resulaatverslag. In samenwerking met Rineke, onze vaste tekstschrijfster en coördinator van deze klant zijn kinderen, leerkrachten en adviseurs geïnterviewd NADAT zij een jaar het programma hebben gevolgd. Een fotograaf legde de expressie van kinderen en medewerkers vast.

Realisatie en resultaat

In eerste instantie wil KCR drukwerk. Ook bekijkt KIT de mogelijkheden van ‘print-on-demand’. KIT weegt kostenefficiency (welke oplage?) en moeilijke, kostbare verspreiding (interesse door iedere leerkracht in Nederland ver buiten het huidig klantencontact) af en adviseerde interactieve productie. Voordeel is dat filmpjes, geluid en animatie leesbaarheid leuker maken, en edities kunnen up2date blijven. Zonder extra kosten, verzending, drukkosten of printen. Win win.

Sinds eind 2011 werkt KIT samen met Rineke aan dit jaarlijks interactief verslag. Een productie waar wij blij van worden, want ook wij vinden dat kinderen alle mogelijkheid moeten krijgen om zich te ontwikkelen!

Alle publicaties: www.kc-r.nl

De wereld een beetje mooier. Met expertise en kracht van KCR.

KIT denkt mee over de juiste vorm en middelenkeuze